Investeringsmaatschappij PAI Partners wil na ruim vier jaar af van lingerieketen Hunkemöller. De Franse eigenaar heeft zakenbank JPMorgan ingehuurd om de Nederlandse keten te verkopen, meldt De Financiële Telegraaf op basis van ingewijden.

Hunkemöller is sinds begin 2011 in handen van PAI Partners, dat de retailer voor 265 miljoen euro overnam van Maxeda. JPMorgan heeft bij de selectieprocedure die vorige week in Parijs plaatsvond voorgesteld om Hunkemöller te verkopen voor een richtprijs van vijfhonderd miljoen euro.

Eind maart lekte al uit dat de private equity-firma de interesse onder bankiers had gepolst voor een eventuele verkoop of beursgang. Die laatste optie is volgens het dagblad voorlopig van tafel, ondanks de hoge aandelenprijzen. In de markt wordt uitgegaan van interesse van grotere investeerders, zoals CVC, KKR en Apollo.

Een strategische koper is moeilijker, stelt een partner van een investeerder in de lingeriesector. Zo is Victoria's Secret vooral actief in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Wanneer ze willen uitbreiden in Europa, is het volgens hem de vraag of dat via Hunkemöller zou kunnen. “Waarschijnlijk zitten ze net niet in hetzelfde segment."

Hunkemöller boekte in 2013 een nettoverlies van 2,6 miljoen euro, bij een omzet van 272 miljoen. De winkelketen beschikte destijds over 596 vestigingen, maar is de zeshonderd inmiddels ruimschoots gepasseerd. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekendgemaakt.