Plus wacht uitspraak over ‘spooksupermarkt’

Supermarktketen Plus heeft geen overeenstemming bereikt met pandverhuurder Putman over zijn winkel in Soesterberg. De rechter zal nu een uitspraak doen in het door Putman aangespannen kort geding, meldt het Algemeen Dagblad.

Putman wil het pand verhuren aan supermarktketen Deen, maar is gebonden aan een nog vier jaar lopend contract met Plus. Die retailer verhuisde onlangs naar een nieuwe winkel iets verderop en houdt zijn oude vestiging volgens de verhuurder met een minimale voorraad open om de komst van een andere supermarkt te weren.

Plus stelt dat er geen sprake is van een 'spooksupermarkt', maar van een buurtsuperconcept. De verhuurder is volgens de keten in het verleden niet akkoord is gegaan met een beëindiging van het huurcontract, waarna er in de winkel is geïnvesteerd om aan de exploitatieplicht te voldoen.

Tijdens de behandeling van het kort geding vorige maand werd afgesproken dat de twee partijen weer met elkaar in onderhandeling gingen. Putman stelt dat hij Plus een overnamebedrag heeft geboden, maar dat dit door de supermarktketen is afgewezen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!