​Marktplaats focust nadrukkelijk op nieuwe auto's

Marktplaats wil binnen enkele jaren uitgroeien tot de grootste verkoper van nieuwe auto's. Dat vertelde oprichter Paul de Vries van nieuweautokopen.nl aan BNR.

Marktplaats werd vooral bekend door de verkoop van tweedehands producten. Begin dit jaar nam het handelsplatform de website nieuweautokopen.nl over. De Vries en de drie andere werknemers van het online platform traden toen in dienst bij Marktplaats. "De ambitie is om de grootste autoverkoper van Nederland te worden", aldus De Vries. Het platform zou dan twaalfduizend auto's per jaar moeten verkopen.

Directeur Olivier van Duijn van Marktplaats ziet een 'duidelijk zichtbare en voorspelbare verschuiving' plaatsvinden naar de online aankoop en verkoop van auto's. “Het is logisch om het aanbod voor de consument verder te verbreden van gebruikt naar nieuw", verklaarde hij ten tijde van de acquisitie.

Via nieuweautokopen.nl kunnen consumenten aangeven welk type auto ze zoeken. Vervolgens worden ze in contact gebracht met de aangesloten dealers bij het platform die een voorstel doen in prijs, beschikbaarheid en levertijd. De aanbieder die de auto uiteindelijk verkoopt, betaalt een cost-per-sale-vergoeding.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends