​'Dick Boer weg als ceo na fusie met Delhaize'

Ahold neemt Delhaize over, waarna topman Dick Boer zijn functie neerlegt. Frans Muller, de Nederlandse topman van de Belgische supermarktketen, zal het fusiebedrijf gaan leiden. Dat stelt de Belgische financiële dienstverlener Petercam woensdag in een kort verslag.

Muller krijgt volgens Petercam de dagelijkse leiding in handen, waar Ahold-ceo Dick Boer president-commissaris wordt. Ahold-topmannen Jeff Carr en James McCann blijven verantwoordelijk voor respectievelijk de financiën en de Amerikaanse activiteiten.

Ahold en Delhaize zouden nog voor de zomervakantie een akkoord willen bereiken over een fusie. Analist Patrick Roquas van Rabobank schat de kans van slagen op meer dan tachtig procent, zegt hij in De Financiële Telegraaf. De twee concerns moeten volgens hem echter hun tijd nemen voor een goed verhaal. “Ik heb liever dat ze een paar weken wachten, dan dat ze in een van de komende dagen met een verhaal met losse eindjes komen."

Ahold kan zijn winst in 2017 volgens Petercam met twintig procent zien groeien, als gevolg van zeshonderd miljoen euro aan kostenbesparingen die gerealiseerd kunnen worden. Daarnaast zullen volgens de dienstverlener de bereidheid en noodzaak van verdere kostenbesparingen bij een overname toenemen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!