​Blokker Holding stelt speelgoeddirecteur aan

Steven van Nieuwenhuijzen treedt per 1 augustus aan als directeur van de speelgoedtak van Blokker Holding. Hij komt over van reisconcern TUI Benelux, dat zijn afscheid vorige maand al had aangekondigd. Daarvoor was hij onder meer algemeen directeur van D-reizen.

Blokker wil met de aanstelling van Van Nieuwenhuijzen een extra impuls geven aan verdere vernieuwing, omzetgroei en de omnichanneltransitie van de formules Bart Smit, Intertoys en Maxi Toys. “Steven heeft veel ervaring met de transformatie van bekende formules naar snelle, wendbare omnichannel organisaties”, licht Theo de Kool toe, die sinds het vertrek van Roland Palmer bestuursvoorzitter van het retailconcern is.

Van Nieuwenhuijzen wordt tevens algemeen directeur van Intertoys en neemt de plek in van Thomas Smit in de concerndirectie van Blokker. Smit gaat zich als algemeen directeur van Bart Smit volledig richting op de dagelijkse aansturing van die speelgoedketen. Hij stapt daarvoor ook uit de raad van bestuur.

De raad van bestuur bestaat daardoor vanaf 1 augustus alleen nog uit De Kool en cfo Jeroen Visser. Van Nieuwenhuijzen vormt samen met omnichanneldirecteur Antoine Brouwer en HR-directeur Agnes Schrijver de concerndirectie.

Blokker Holding maakte eerder deze week bekend voor het eerst in zijn geschiedenis verlies te hebben gedraaid. Het afgelopen boekjaar stond het concern achter onder meer Leen Bakker en Big Bazar voor twintig miljoen euro in het rood. De speelgoedtak zag zijn omzet desondanks met 1,7 procent stijgen. Het aantal speelgoedwinkels liep met 21 vestigingen terug naar 717.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!