​Arnhem maakt komst van Bauhaus mogelijk

Bauhaus heeft groen licht gekregen van de gemeente Arnhem voor een bouwmarkt op een bedrijventerrein. Een nieuw bestemmingsplan dat de weidewinkel op IJsseloord 2 mogelijk maakt wordt naar de provincie Gelderland gestuurd.

Autodealer Louwman opende onlangs al een nieuwe showroom op het bedrijventerrein. Die vestiging wordt achteraf gelegaliseerd, meldt De Gelderlander.

De algemene bezwaarschriftencommissie stelt dat de twee bedrijven in strijd zijn met het huidige bestemmingsplan, maar dat ‘zwaarwegende negatieve advies’ is volgens de gemeente alleen technisch van aard.

Tegen de komst van Bauhaus is veel verzet, onder meer van de provincie, concurrenten als Gamma, Karwei en Praxis en hun vastgoedeigenaren. Zij vrezen dat de bouwmarkt van 17.500 vierkante meter voor oververzadiging van de markt zorgt. Bauhaus heeft op zijn beurt laten weten de bouw desnoods bij de rechter af te dwingen.

De Duitse retailer heeft verder de gemeente Den Bosch benaderd om een vestiging te openen aan de Grote Vlietlaan in Rosmalen, vlakbij een winkel van Gamma. Bauhaus kreeg eerder al groen licht voor een winkel in Den Hoorn en wil ook in onder meer Hengelo en Venlo panden openen. De eerste Nederlandse vestiging van de bouwmarktketen opent dit najaar zijn deuren in Groningen.

Reacties