​Bakker Bart-franchisers eisen anderhalf miljoen euro

Tien franchisenemers van Bakker Bart hebben moederconcern Bart’s Retail voor de rechter gesleept. Ze eisen anderhalf miljoen euro, ter compensatie voor het nieuwe huurconditiestelsel dat in 2009 werd ingevoerd. Daardoor hebben ze hun huren steeds verder zien stijgen.

De ondernemers vinden verder dat ze te veel moeten betalen voor het deeg dat ze via Bart’s Retail geleverd krijgen. Daarnaast zou het concern zich te veel met de bedrijfsvoering bemoeien en te hoge kosten in rekening brengen. De franchisers vinden de winstmarges voor Bart’s Retail te hoog, evenals de franchisefee. “Velen van ons staat het water tot aan de lippen”, aldus de Duivense winkelier John Gerressen namens de tien ondernemers.

De advocaten van Bart’s Retail ontkennen dinsdag voor de kantonrechter alle beschuldigingen. De teruglopende omzet van de ondernemers ligt volgens hen aan de economische crisis en hun ondernemerschap. De huurdruk ligt in de meeste gevallen binnen de afgesproken marges, van maximaal dertien procent van de omzet. “De franchisenemers zijn bij de rechter op de verkeerde plek”, aldus Bart’s Retail. “Ze maken van een economisch probleem – lagere omzetten door de crisis – een juridisch probleem.”

Bart’s Retail ligt al langer overhoop met zijn franchisenemers. Sinds dit jaar beschikt de organisatie over een nieuw managementteam, met algemeen directeur Herbert Schalkwijk aan het roer. Hij heeft een nieuwe koers ingezet, waaronder een nieuwe huisstijl die vorige week in Groningen werd geïntroduceerd. Bart’s Retail is volgens Schalkwijk het vertrouwen van zijn franchisenemers juist aan het terugwinnen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!