​Bol.com kiest voor eigen fulfilmentcenter

Bol.com start komend jaar met de bouw van een eigen logistiek centrum in Waalwijk. Het pand zal bij oplevering in 2017 zo’n vijftigduizend vierkante meter grondoppervlakte hebben, vergelijkbaar met zeven voetbalvelden. Dat heeft de Ahold-dochter donderdag bekendgemaakt.

Eerder dit jaar doken al geruchten op dat Bol.com een dc ging bouwen op het nieuwe bedrijventerrein Haven Acht. Het Brabants Dagblad sprak in maart nog van een oppervlakte van circa dertig voetbalvelden. Bol.com ontkende destijds dat er concrete plannen lagen om een eigen fulfilmentcenter te openen.

De logistiek van bol.com is nu nog in handen van Docdata, dat ook bij de nieuwe locatie betrokken wordt. Zo gaat de fulfilmentpartner personeel werven voor de duizend banen die in de toekomst gecreëerd worden. Daarnaast krijgt Docdata de dagelijkse leiding over het centrum en ondersteunt het bol.com bij de ontwikkeling van innovaties.

Bol.com introduceerde onlangs nog de dienst ‘Vandaag Ophalen’, waarbij bestellingen bij de etailer dezelfde dag kunnen worden afgehaald bij zusterformule Albert Heijn. Daarnaast neemt bol.com sinds kort ook de voorraadbeheer en distributie van verkooppartners op zich. Het huidige fulfilmentcenter biedt daarvoor op den duur te weinig capaciteit, zegt directeur Daniel Ropers. Het eigen centrum moet ruimte bieden om verder te groeien. “Ook biedt het de mogelijkheid om verder te kunnen innoveren met een nog snellere en betrouwbaardere levering en service”, aldus Ropers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!