De Britse investeerder Apax wil in navolging van RFS Holland Holding ook Hunkemöller overnemen. Apax is één van de drie partijen die later deze maand een definitief bod gaat uitbrengen, meldt Reuters op basis van meerdere bronnen.

Naast Apax zijn ook Carlyle en CVC geïnteresseerd in de lingerieketen, die volgens Reuters zo’n 550 miljoen euro moet kosten. Vorige maand was er nog sprake van elf investeringsmaatschappijen die Hunkemöller wilde overnemen van PAI Partners. De Franse private equity-firma kreeg de keten in 2011 nog voor 265 miljoen euro in handen.

Apax nam eerder deze week de aandelen in RFS Holland Holding over, het concern achter onder meer Wehkamp en fonQ. Daar betaalde de investeerder naar verluidt 450 miljoen euro voor.

Hunkemöller zou het liefst verder willen met één partij die verdere internationale expansie wil financieren. Onder PAI Partners is het winkelbestand uitgebouwd tot zeshonderd vestigingen in zestien landen en tikt de omzet volgens de meest recente cijfers (2013) de 272 miljoen euro aan. Volgens topman Philip Mountford zette Hunkemöller vorig jaar vierhonderd miljoen euro om.