​Oss houdt rekening met vertrek V&D

De gemeente Oss werkt aan een plan B dat in werking treedt als V&D zijn winkel sluit. De Brabantse gemeente sluit een vroegtijdig vertrek nog altijd niet uit, ondanks dat de warenhuisketen voorlopig gered is. Dat laat wethouder Gé Wagemakers weten tegenover het Brabants Dagblad.

Wagemakers is bang dat V&D-eigenaar Sun Capital het rendement en de uitstraling van alle vestigingen onder de loep gaat nemen. De winkel in Oss blinkt volgens de wethouder in beide zaken niet uit.

Wanneer het winkelpand in het centrum van de stad vrij komt, denkt de gemeente aan een versmarkt of grote modewinkel. “Mango, H&M en Zara worden genoemd”, zegt Wagemakers. Het is volgens hem echter heel moeilijk om die ketens naar Oss te halen. “Die kijken erg kritisch naar investeringen en locaties.”

Sun Capital investeerde onlangs nog eens 47 miljoen euro in V&D, om de retailer uit te komen bij een consortium van banken. Daarnaast werd de looptijd van de financiering verdubbeld, waardoor V&D zich de komende vier jaar daar geen zorgen over zou hoeven te maken. De retailer liet eerder al weten zich in Oss 'netjes aan het contract tot 2021 te houden'.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends