​Ondernemers dreigen met rechtszaak tegen nieuwe Foodmarkt

De winkeliersverenigingen in Leidsche Rijn stappen naar de rechter als Jumbo er daadwerkelijk een Foodmarkt opent. Ze hebben een advocaat ingeschakeld, die een brief met die boodschap naar de gemeente Utrecht heeft gestuurd. Dat meldt RTV Utrecht.

Jumbo opent in 2017 een supermarkt van bijna zesduizend vierkante meter in het Utrechtse winkelcentrum. De Veghelse keten neemt daar de plek in van een pand dat oorspronkelijk voor een warenhuisketen was bedoeld. De gemeente Utrecht zag zich echter genoodzaakt om de plannen voor Leidsche Rijn Centrum aan te passen vanwege het uitblijven van geïnteresseerde retailers en de kritiek van vastgoedeigenaar Corio en projectontwikkelaar ASR.

De ondernemers zijn echter bang dat de komst van een Jumbo Foodmarkt de doodsteek is voor andere winkels. Zo zouden winkeliers in de omgeving van de eerste Foodmarkt van de supermarktketen in Breda hun klandizie enorm hebben zien dalen. "Omzetten zijn gedaald en een aantal winkels is al failliet gegaan", aldus een woordvoerder van de Bredase winkeliersvereniging Heksenwiel.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends