​‘Amazon brengt boodschappendienst naar Europa’

Amazon heeft een Brits distributiecentrum gehuurd om vanuit daar met Amazon Fresh te starten. De boodschappendienst kan volgende maand starten, meldt The Guardian.

De e-commercegigant heeft volgens de krant zijn plannen gepresenteerd aan de grootste voedselfabrikanten van het land. Amazon bevestigt zijn komst naar Weybridge, maar wil niet reageren op ‘geruchten en speculaties’ over de lancering van een boodschappendienst. Tesco was de vorige huurder van het dc, dat in Surrey ligt. Het dc beslaat meer dan 25 duizend vierkante meter.

Amazon Fresh is tot nu toe alleen beschikbaar in Seattle, Californië en New York. Met de lancering in Groot-Brittannië zou de Britse boodschappenmarkt verder onder druk komen. De supermarkten zijn al geruime tijd verwikkeld in een prijzenoorlog. Als Amazon zijn Fresh-dienst lanceert, bindt de etailer daarnaast de strijd aan met Ocado dat de grootste online boodschappenaanbieder van het land is. Ocado worstelt echter nog altijd met het maken van winst. De aandelen van de onderneming zijn met vijftien procent gedaald in reactie op de mogelijke komst van Amazon Fresh.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!