​Hunkemöller stoomt door naar Australië en Antillen

Hunkemöller opent volgend jaar zijn eerste winkels in Australië en Trinidad en Tobago, dat deel uitmaakt van de eilandengroep Antillen. Dat heeft de lingerieketen bekendgemaakt bij de opening van zijn zevenhonderdste winkel.

De zevenhonderdste winkel van de lingerieketen staat in het Duitse Ravensburg. ”Duitsland is niet alleen de snelst groeiende markt- maar ook de meest belangrijke expansie”, zegt global retail director Vi Patel. Hunkemöller telt nu ruim 275 winkels bij onze oosterburen en wil dat uitbouwen naar ruim vierhonderd.

Ceo Philip Mountford wil van het van oorsprong Nederlandse label een wereldmerk maken, zo vertelde hij eerder aan FaceRetail. Hunkemöller opent in oktober dit jaar een winkel in Griekenland, terwijl eind dit jaar de eerste vestiging in India opent. Frankrijk en Spanje krijgen volgend jaar een eigen webwinkel.

Hunkemöller is sinds 2011 in handen van het Franse private equity-huis PAI Partners. Inmiddels wordt gesproken met een drietal overnamekandidaten, zei Mountford onlangs. Bronnen uit de markt noemen het Amerikaanse private equitybedrijf Sycamore Partners als koper, maar dat is volgens de ceo nog niet zeker.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends