​Action in de fout met Belgisch personeel

Action liet sollicitanten voor een nieuwe winkel in Hasselt twee weken voor niets werken in een ander filiaal. Pas daarna werd besloten wie een contract kreeg, meldt Het Nieuwsblad.

De Nederlandse winkelketen liet de twaalf sollicitanten weten dat ze waren geselecteerd voor een opleidingsprogramma, waarna een jaarcontract voor hen klaarlag. Ze volgden eerst een tweedaagse infosessie, waarna ze twee weken in Genk werkten. “Pas de allerlaatste dag werd ons verteld dat maar acht mensen een contract zouden krijgen”, zegt de 54-jarige Luk Gybels, die uiteindelijk geen contract kreeg.

De werkwijze van Action is volgens Pieter Pecinovsky van het Instituut voor Arbeidsrecht aan de KU Leuven in strijd met de cao, omdat de werkgever moet instaan voor de kosten van alle selectieprocedures, opleidingen en examens. De retailer is zich daarvan bewust, zegt een woordvoerder tegen de krant. “In de e-mails aan de sollicitanten ontbrak een paragraaf, die uitlegde dat er een evaluatie zou volgen.”

Action geeft toe een fout te hebben gemaakt, maar wijst erop dat de twaalf sollicitanten betaald kregen via de VDAB. Het zou gaan om een project om langdurige werklozen aan een baan te helpen. De retailer heeft inmiddels besloten om alle twaalf sollicitanten een jaarcontract aan te bieden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!