​Grootste modeconcerns groeien verder

Zowel Inditex als H&M heeft zijn omzet de afgelopen periode met dubbele cijfers zien groeien. Inditex verkocht zeventien procent meer in de eerste helft van zijn boekjaar, waar H&M in zijn derde kwartaal achttien procent meer omzet boekte. Dat blijkt uit cijfers die de twee grootste modeconcerns ter wereld hebben gepubliceerd.

Inditex verkocht tussen februari en eind juli in totaal voor 9,42 miljard euro in winkels als Zara, Pull&Bear en Bershka. De vergelijkbare omzet nam gedurende die periode met zeven procent toe. Daarnaast werd een winst van 1,16 miljard euro geboekt, een stijging van 26 procent ten opzichte van een jaar eerder.

H&M maakt geen winstcijfers bekend over de periode juni tot en met eind augustus. De Zweedse retailer boekte in totaal 53,4 miljard kroon (5,7 miljard euro) omzet, mede door de opening van 334 nieuwe winkels. In augustus werd echter de kleinste maandelijkse omzetgroei in ruim twee jaar tijd geboekt, doordat met name in Duitsland het warme weer voor sterk tegenvallende verkopen zorgde.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!