'​Wehkamp neemt voorschot op logistieke knelpunten'

Wehkamp is met zijn distributiecentrum voorbereid op de vereiste logistieke innovaties. Dat zegt hoogleraar e-commerce Cor Molenaar over het net nieuwe, geautomatiseerd dc dat vandaag in gebruik wordt genomen.

Het nieuwe pand is volgens Wehkamp het grootste geautomatiseerde dc ter wereld. In stellages van 26 verdiepingen hoog en 140 meter lang staan 180 duizend producten. Robots brengen de producten uit de schappen naar werknemers die de bestellingen in dozen verpakken.

Door de automatisering hoeft het huidige personeelsbestand in de toekomst nauwelijks te worden uitgebreid, aldus ceo Gert van de Weerdhof van Wehkamp tegen NOS. De etailer kan daarnaast orders sneller verwerken. Een product wordt binnen dertig minuten na bestelling verzendklaar gemaakt en kan op dezelfde dag worden afgeleverd. “Ongekend”, zegt Molenaar daarover in het Algemeen Dagblad.

Molenaar voorziet verdere logistieke innovaties , zoals zelfrijdende auto’s en dronebezorging. “De grootste druk in de keten ligt in de logistiek”, aldus Molenaar. “Wehkamp en bol.com nemen daar met hun nieuwe distributiecentra nu al een voorschot op.” Bol.com start volgend jaar met de bouw van een nieuw dc in Waalwijk.

Nederlandse etailers concurreren volgens Molenaar steeds vaker op levertijd. Wehkamp is de laatste van de drie grote webwinkels die 95 procent van zijn assortiment op de dag van bestelling kan bezorgen. Bol.com is zo’n twee maanden geleden gestart met sameday-delivery, terwijl Coolblue dat al sinds 2012 doet. Wehkamp is echter de enige die de service gratis gaat aanbieden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!