​SlijtersUnie in geweer tegen supermarktslijters

De SlijtersUnie heeft 38 gemeenten verzocht op te treden tegen supermarktslijters waar geen leidinggevende aanwezig is. Het gaat in totaal om 77 supermarkten met een slijterij zonder een permanente leidinggevende van minimaal 21 jaar oud.

“Lelystad heeft toegezegd bij vijf supermarkten te gaan controleren”, aldus advocaat Marc Houben van de vakvereniging tegen Distrifood. Een Plus-vestiging uit Eindhoven heeft verder een boete van 1020 euro heeft gekregen.

De handhavingverzoeken komen voort uit een recente uitspraak van de rechtbank in Den Bosch. In de inpandige slijterijen van Albert Heijn in Someren en Emté in Sint-Oedenrode was geen chef aanwezig met specialistische kennis. Dat is in strijd met de Drank- en Horecawet, aldus de SlijtersUnie. Beide gemeenten vonden het echter voldoende dat er een leidinggevende in de supermarkt is en oproepbaar is. De rechter stelde de Slijtersunie echter in het gelijk.

Ons land telt circa achthonderd inpandige slijterijen. In veel gevallen komt een supermarktmedewerker alleen naar de slijterij als er een klant is. Op die manier worden de personeelskosten gedrukt. Dat is volgens de SlijtersUnie oneerlijke concurrentie ten opzichte van reguliere slijterijen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!