​Intergamma haalt cio op bij Blokker Holding

Simon Hansen is vanaf 1 december chief information officier van Intergamma. Hansen komt over van Blokker Holding, waar hij program director ICT is.

Met de aanstelling wil het moederconcern van Gamma en Karwei naar eigen zeggen inspelen op de transformatie van de retailbranche door technologische ontwikkelingen. ‘Met de komst van Simon Hansen als cio en de in mei aangestelde Lieke Luttmer als directeur e-commerce geven wij verder invulling aan onze strategie om tot een omnichannel retailer in de doe-het-zelfmarkt uit te groeien’, aldus de retailer.

Gamma en Karwei beschikken sinds respectievelijk 2013 en 2014 over een webwinkel. De transitie naar een crosschannelorganisatie is ingrijpend, zei Laurens Miedema eerder. Hij was als manager crosschannel betrokken bij de ontwikkeling van de webwinkels. “Crosschannel retailen is geen webshopje runnen. Het brengt enorme veranderingen met zich mee voor de organisatie.” Waar Intergamma eerst bijvoorbeeld vooral het product centraal stelde, staat nu de consument centraal. “Dat klinkt heel logisch, maar vergt een compleet andere denkwijze.”

Reacties