​Miljoenenlening voor snelgroeiend Suitsupply

Mannenmodeketen Suitsupply heeft 35 miljoen euro geleend bij investeringsmaatschappij H.I.G. Capital. Daarmee konden onder meer de kleinere aandeelhouders worden uitgekocht, waardoor Suitsupply volledig in handen is van het managementteam. Dat blijkt uit een bericht van H.I.G. WhiteHorse, het moederbedrijf van de investeerder.

Ondernemers Marcel Boekhoorn, Jeroen Schothorst en Ben Kolff bezaten 33 procent van de aandelen, meldde Quote eerder deze maand. Ze stapten voor enkele tonnen in Suitsupply en zouden die aandelen nu voor enkele tientallen miljoenen te gelde hebben gemaakt.

De omzet van Suitsupply ligt volgens de investeerder inmiddels boven de 150 miljoen euro. De Nederlandse retailer ziet die jaarlijks met meer dan 25 procent toenemen. De lening moet Suitsupply ondersteunen bij de volgende fase van zijn groei en internationale uitbreiding.

De keten heeft nu onder meer winkels in Europa, Amerika en China. De winkel in Johannesburg, de eerste in Afrika, werd na een jaar weer gesloten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends