​Ahold Delhaize maakt kopstukken bekend

Ahold en Delhaize hebben het dagelijks bestuur bekendgemaakt dat de gefuseerde onderneming gaat leiden. De meeste teamleden zijn afkomstig van Ahold.

Het dagelijks bestuur bestaat straks uit chief legal officer Jan Ernst de Groot en chief human resources officer Abbe Luersman. Daarnaast zijn twee nieuwe rollen gecreëerd om de plannen op het gebied van verantwoord ondernemen en innovatie vorm te geven. Zo wordt Hanneke Faber chief e-commerce en innovation officer, terwijl Marc Croonen de rol van chief sustainability, transformation en communications officer op zich neemt.

Faber, Luersman en De Groot zijn afkomstig van Ahold, waar ze nu respectievelijk chief commercial officer, chief human resources officer en chief legal officer zijn. Croonen bekleedt bij Delhaize momenteel de functie van executive vicepresident human resources. De benoeming van de leden van het dagelijks bestuur moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders.

Het toekomstige executive committee bestaat verder uit de leden van de management board, die al eerder bekendgemaakt waren. Na de fusie wordt Ahold-ceo Dick Boer ceo, terwijl Delhaize-ceo Frans Muller deputy ceo en chief integration officer wordt. Jeff Car neemt de rol van cfo op zich. Pierre Bouchut, Kevin Holt en James McCann worden als coo verantwoordelijk voor de Europese en Amerikaanse activiteiten. Ahold en Delhaize kondigden in juni een fusie aan, die naar verwachting medio 2016 is afgerond.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends