​Politiek steekt stokje voor kiloknallerverbod

Supermarkten kunnen grootverpakkingen vlees tegen een lage prijs blijven aanbieden. De Tweede Kamer heeft dinsdag een voorstel van PvdA-Kamerlid Sjoera Dikkers hierover afgewezen.

De partij wilde een verbod op verkoop van de zogenoemde kiloknallers, omdat supermarkten anders doorgaan met het goedkoop inkopen van vlees. Zowel boeren en consumenten zijn de verliezer van de huidige situatie, aldus Dikkers vorige week.

Hoewel onder meer de SP, Partij voor de Dieren en GroenLinks haar voorstel steunden, was er geen meerderheid voor de motie. Verschillende partijen proberen de kiloknallers al langer terug te dringen. Zo zei staatssecretaris Sharon Dijksma (infrastructuur en milieu) vorig jaar dat ze in gesprekken met de supermarktbranche ‘blijft hameren’ op de verduurzaming van de vleesproductie. De consument geeft door de doorslag in het dalen van prijsstunts met vlees, stelde ze daarbij. "Als zij geen kiloknallers meer kopen en bereid zijn wat meer te betalen voor een stukje vlees, zal het voor supermarkten sneller minder interessant zijn." Een verbod is volgens haar niet mogelijk vanwege Europese regels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!