Appdate: ShiftWear, Praxis en Deliver2day

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailWatching geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van ShiftWear, Uber en Deliver2day.

ShiftWear
‘Customizable’ kleding is op komst. Zo is het al mogelijk om je eigen, perfect passende schoenen te 3D-printen. ShiftWear komt nu met sneakers die via een app te zijn voorzien van een zelfgekozen design. Op de buitenkant van de schoenen zit een display, dat met digitale inkt bewerkt kan worden. Ontwerpen zijn te downloaden via de app, waarmee gebruikers ook hun eigen creaties kunnen uploaden en elkaars werk kunnen gebruiken.

ShifWear is momenteel bezig met een crowdfundingsactie. Donateurs kunnen, tegen een borg van 150 dollar, een paar sneakers ontvangen.


Praxis/Uber

Snel een kerstboom in huis halen zonder er zelf mee te hoeven slepen? Vandaag kan dat via de Uber-app. Tenminste, voor wie in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag woont. In samenwerking met Praxis levert Uber in die steden ‘Kerstbomen On Demand’.

Gebruikers kunnen via de app een Nordmann bestellen, waarna een Uber-chauffeur naar eigen zeggen meteen op weg gaat. De route van de boom is ook via de app te volgen. De chauffeur levert de boom, standaard én een kerscadeautje aan de voordeur af. Het is tot vanavond 20.30 uur mogelijk om een Kerstboom On Demand te bestellen. De kosten, 45 euro, kunnen gebruikers via de app direct laten afschrijven van de rekening.


Deliver2day

Ook de nieuwe app Deliver2day speelt met een razendsnelle bezorgservice in op de feestdagen. Met deze app is het mogelijk om allerlei soorten cadeautjes te bestellen, die binnen een uur worden bezorgd, zo is de belofte. Boeken, geurtjes, drank of etenswaren: het is allemaal te bestellen met Deliver2day.

Betalen kan met iDeal en creditcard en de bezorgkosten variëren van 0 tot 4,95 euro, afhankelijk van de verschillende winkels waar Deliver2day mee samenwerkt. De app is momenteel alleen te gebruiken in Amsterdam, maar tegen iCulture zei oprichter Tim Vink van plan te zijn op termijn uit te breiden naar meer steden.