​‘Fikse korting voor bol.com in Waalwijk’

Bol.com heeft niet de hoofdprijs betaald voor de grond voor zijn nieuwe distributiecentrum in Waalwijk. De Ahold-dochter schaft in totaal tien hectare grond aan voor een prijs van 10,6 miljoen euro. Dat meldt het Brabants Dagblad op basis van de hypotheekakte.

Bol.com legt exclusief belasting 106 euro per vierkante meter neer, waar de gemeente doorgaans 140 euro per vierkante meter verlangt. Die vraagprijs is echter niet in beton gegoten, laat een woordvoerder weten. Zo wordt rekening gehouden met de economische omstandigheden en het aantal vierkante meters. “Bij grote oppervlakten zijn er ook minder kosten voor bijvoorbeeld de aanleg van wegen en riolering.”

De gemeente Waalwijk, die concurrentie zou hebben gehad van een Gelderse gemeente, wilde bol.com verder graag aantrekken vanwege de werkgelegenheid. Er werken nu al een paar honderd mensen bij de huidige fulfilmentpartner Docdata, die personeel gaat werven voor de duizend banen die in de toekomst gecreëerd worden.

Bol.com start dit jaar met de bouw van het logistiek centrum, dat in 2017 opgeleverd moet worden. Het huidige fulfilmentcenter van Docdata biedt onvoldoende capaciteit, nu de etailer ook de voorraadbeheer en distributie van verkooppartners op zich neemt. “Ook biedt het de mogelijkheid om verder te kunnen innoveren met een nog snellere en betrouwbaardere levering en service”, aldus directeur Daniel Ropers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!