​Scotch & Soda lijdt miljoenenverlies

Het Nederlandse modemerk Scotch & Soda heeft afgelopen boekjaar een verlies gedraaid van 74 miljoen euro. Dat is vooral te wijten aan een afschrijving van zeventig miljoen euro op de groothandel, meldt RTL Z op basis van een eind vorig jaar gedeponeerd jaarverslag.

De groothandel van Scotch & Soda is goed voor ruim driekwart van de omzet. De Amsterdamse retailer ziet dat winkeliers het zwaar hebben door de economische crisis en de opkomst van online winkelen.

De omzet in zijn eigen 58 winkels en webwinkel stijgt wel, maar kan de terugval van zijn groothandel niet compenseren. Omdat deze activiteiten flink groeien en een groter deel van de winst uitmaken, zegt de modeketen toch tevreden te zijn over zijn eigen prestaties.

De totale omzet in het afgelopen boekjaar, dat vanwege een wijziging van 1 januari 2014 tot 31 mei 2015 liep, kwam uit 423 miljoen euro. In het jaar ervoor werd nog voor 330 miljoen euro verkocht.

Scotch & Soda is sinds 2011 in handen van Sun Capital, dat ook V&D bezit. De investeringsmaatschappij hoeft door de tegenvallende prestaties 26,4 miljoen euro minder te betalen voor de overname. De totale prijs, die rond de 350 miljoen euro zou liggen, is namelijk deels afhankelijk gemaakt van de winst tussen 2011 en 2014.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!