​Klein Retail Group failliet verklaard

De winkels van elektronicaketen Klein houden hun deuren voorlopig gesloten. Moederbedrijf Klein Retail Group is dinsdag failliet verklaard. Dat laat curator Christiaan Groenewoud weten.

De vennootschappen waar de winkels van Klein onder vallen zijn volgens de curator nog niet failliet verklaard. “Daar zal een dezer dagen een beslissing over worden genomen.” Hij zal dan ook een beslissing nemen over het al dan niet heropenen van de winkels, die al sinds vrijdag gesloten zijn.

Klein Retail Group is vooral bekend geworden met winkels van Foto Klein, maar doopte die keten twee jaar terug samen met Camera.nl om tot elektronicaketen Klein. Het bedrijf beschikt over 34 vestigingen, waarvan zes XL-filialen. Het merendeel van de winkels bevindt zich in Zuid-Holland.

Bij Klein werken 138 mensen in vaste dienst. Wat het faillissement voor hen betekent, is nog onduidelijk.

Dat Klein Retail Group failliet is verklaard, is volgens hoogleraar e-marketing Cor Molenaar niet onlogisch. De markt waarin de retailer actief is, is namelijk erg transparant geworden. De prijzen van fotocamera's en televisies zijn bijvoorbeeld in een paar drukken op de knop te vergelijken, stelt hij in het Algemeen Dagblad. "Je voert een typenummer in en je krijgt direct een lijst voor je neus waar je dat product het goedkoopst kunt krijgen. Daar zijn mensen gevoelig voor.''

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends