​Uitspraken over boekhandels Amazon herroepen

De vastgoedeigenaar die beweerde dat Amazon drie- tot vierhonderd boekenwinkels wilde openen krabbelt terug. De uitspraken van ceo Sandeep Mathrani van General Growth Properties ‘waren niet bedoeld om de plannen van Amazon te vertegenwoordigen’, zo laat de winkelcentrumeigenaar weten in een statement.

Mathrani deed zijn uitspraken in een gesprek over de verdiensten van General Growth Properties. Hoe hij bij de informatie over de boekhandels kwam, was volgens The Wall Street Journal niet helemaal duidelijk. Hij zou volgens het dagblad gesproken kunnen hebben met vastgoedmanagers van Amazon over hun plannen. De etailer zelf wil niet reageren op geruchten.

Amazon opende in november in zijn thuisstad Seattle een eerste boekhandel. In die winkel worden zowel boeken, als apparaten van Amazon Kindle en Fire verkocht. De lokale voorraad wordt bepaald door data afkomstig van online shoppers. In de winkel liggen de meest verkochte boeken, evenals de exemplaren die online het beste gewaardeerd worden.

Technologiewebsite Re/code meldt woensdag dat Amazon ook een boekenwinkel wil openen in het zuiden van Californië. Daarvoor wordt gezocht naar een assistent-winkelmanager in La Jolla of San Diego. Bovendien zouden de plannen van Amazon verder gaan dan alleen boekwinkels. Het is echter nog onduidelijk welke andere producten de etailer via winkels wil gaan verkopen. Topbestuurder Steve Kessel zou het project leiden.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends