​Jumbo mag La Place overnemen

De Autoriteit Consument en Markt geeft Jumbo groen licht voor de overname van La Place. Dat heeft de toezichthouder maandag bekendgemaakt.

Jumbo liet twee weken terug weten alle activa van La Place uit de boedel van V&D te willen kopen. Daarbij gaat het vooralsnog om de 61 standalone restaurants van de foodformule. ACM heeft geen bezwaren tegen de overname, omdat de concurrentie op de Nederlandse markt niet op significante wijze wordt belemmerd. Daardoor is er volgens de toezichthouder geen vergunning nodig.

ACM gaf recent al groen licht voor de overnames van Scapino door Ziengs en DA door Holland Pharma. De toezichthouder moet waarschijnlijk binnenkort opnieuw een overname in de retailbranche beoordelen, nu Cool Investments vergevorderde gesprekken voert over een doorstart van V&D. Cool Investments is eigenaar van America Today, Coolcat, MS Mode en Sapph. De investeringsmaatschappij van Roland Kahn heeft voor die overname concurrentie van Hudson’s Bay, dat met vastgoedeigenaren een overeenstemming probeert te bereiken.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends