​Eindhoven lokt grote winkelketens

De gemeente Eindhoven gaat via actieve acquisitie proberen nationale en internationale ketens te verleiden een winkel te openen. Daarbij wordt een voorbeeld genomen aan de gemeente Den Haag, die deze aanpak sinds 2006 succesvol inzet. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Den Haag stelde tien jaar terug een externe projectmanager Internationale Winkelstad aan, die samenwerkt met onder meer vastgoedeigenaren, makelaars en lokale ondernemers. Tussen 2006 en 2011 werden vierhonderd retailers benaderd, waarvan ‘een aanzienlijk deel’ inmiddels een winkel in de binnenstad heeft geopend.

De gemeente Eindhoven is niet van plan om lukraak te gaan bellen, zegt beleidsadviseur retail Martijn van Dam. Hij wijst erop dat een organisatie als Apple heel gesloten is. “Soms nodigen we vertegenwoordigers van winkelketens uit voor een rondleiding door de stad.”

Internationale retailers hebben volgens hem vooral behoefte aan ruimte. Daarvoor moet de gemeente bereid zijn om bijvoorbeeld nieuwe winkelgebieden mogelijk te maken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!