​‘Snelle doorstart voor La Ligna’

De failliete kledingketen La Ligna maakt waarschijnlijk volgende week al een doorstart. Meerdere partijen hebben een serieus bod gedaan op de damesmodeketen, zegt de curator tegenover Het Financieele Dagblad.

Geïnteresseerde partijen hebben tot donderdagmiddag om een bod uit te brengen. Acht partijen hebben na het faillissement informatie ingewonnen over La Ligna, waarvan een aantal een bod heeft uitgebracht. “We geven onszelf tot zondag om met de hoogste bieders verder te praten”, aldus de curator. Wie de potentiële kopers zijn en hoeveel dat er zijn, maakt de curator niet bekend.

De winkels 52 winkels van La Liga zijn nog altijd geopend. Daar gaat het volgens financieel directeur Martijn Franssen momenteel goed met de omzet, ook al houdt de retailer geen leegverkoop. “Maar we merken dat fans van La Ligna ons willen helpen."

La Ligna, dat 230 werknemers in dienst heeft, ging vorige week failliet. De modeketen heeft volgens Franssen net als veel andere ketens al jaren last van een teruglopende omzet. Maatregelen om de situatie te verbeteren leidden volgens hem weliswaar tot betere marges, maar dat bleek onvoldoende.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!