G-Star opent voor het einde van dit jaar vijf nieuwe winkels in India. Die moeten komen in de regio Delhi, Pune, Chennai en Bengaluru. Dat zegt coo Nikhil Mehra van Genesis Luxury, waarmee het Nederlandse modemerk samenwerkt, tegen The Economic Times.

Genesis verzorgt de marketing en distributie van G-Star in India, zoals het dat ook doet voor onder meer Armani, Michael Kors en Paul Smith. Mehra noemt denim een van de meest veelbelovende categorieën in de Indiase kledingmarkt. Hij voorspelt voor die markt een jaarlijkse groei van vijftien procent vanaf 2018.

G-Star opende in juli vorig jaar in Mumbai zijn eerste winkel in India. Het denimmerk heeft daar op de tweede verdieping van het winkelcentrum Palladium 110 vierkante meter tot zijn beschikking. Genesis liet eerder al weten in de komende vijf jaar dertig G-Star verkooppunten te willen openen.

G-Star maakte onlangs bekend Pharrell Williams mede-eigenaar te maken. De popster wordt betrokken bij het creatieve proces van het modemerk, van de collecties tot de campagnes en bedrijfsstrategie.