​Scapino koopt shop-in-shops van Aktiesport

Scapino is eigenaar geworden van de voorraad en inventaris van de 128 shop-in-shops van Aktiesport. De schoenenketen heeft vrijdag toestemming gekregen voor de overname, zo laat eigenaar Henk Ziengs weten.

Scapino en Aktiesport lagen vorige week nog overhoop om het leeghalen van de shop-in-shops. Personeel van de failliete sportketen kreeg de opdracht om de spullen in te pakken en klaar te zetten voor verzending. Medewerkers van Scapino moesten dat van hun werkgever juist voorkomen.

Het leeghalen van de shop-in-shops gebeurde volgens Scapino op initiatief van de voormalige directie van Aktiesport en was tegen de afspraken in. De schoenenketen liet destijds al weten in overleg met de curatoren tot een goede oplossing te komen.

Scapino maakte eerder dit jaar een doorstart onder Henk Ziengs, die 155 tot 160 vestigingen openhoudt. Hij zegde daarbij de samenwerking met Aktiesport op. Dit najaar komt Scapino met een nieuwe winkelformule.

De toekomst van de Aktiesport-formule is nog onduidelijk. Voor de losse winkels wordt nog gezocht naar een nieuwe eigenaar, evenals voor zusterformule Perry Sport. De curatoren verwachten daar maandag meer duidelijkheid over te geven.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends