​Nog geen uitsluitsel over Aktiesport en Perry Sport

De gesprekken over een eventuele doorstart van Aktiesport en Perry Sport kunnen nog wel enkele dagen duren. Curator Toni van Hees hoopte eigenlijk maandag duidelijkheid te kunnen verschaffen, maar de gesprekken hebben vertraging opgelopen. Dat laat een woordvoerder maandag weten.

Aktiesport en Perry Sport werden zo’n twee weken terug failliet verklaard. Er zijn negen biedingen uitgebracht door branchegenoten en investeerders uit binnen- en buitenland. Sinds vrijdag is de curator met de gegadigden in gesprek. “De onderhandelingen zijn nogal complex, maar we zijn hoopvol gestemd. Er is voldoende reden voor optimisme”, aldus de woordvoerder.

De curator probeert zoveel mogelijk winkels in één deal te verkopen. Maandag werd al bekend dat Scapino de nieuwe eigenaar is van de voorraden en inventaris van de 128 shop-in-shops van Aktiesport binnen zijn schoenenwinkels.

Verder ligt de curator overhoop met de banken van het failliete moederbedrijf Unlimited Sports Group, die vlak voor het uitbetalen van de salarissen de rekeningen bevroren. De banken eisen nu de omzet uit de verkoop in de winkels, die nog altijd geopend zijn. Dat is tegen het zere been van de curator, omdat winkelmedewerkers dan geld verdienen voor de banken, die weigeren hun salaris te betalen.

De banken hebben volgens de curator alleen recht op de inkoopwaarde, die circa zestig miljoen euro bedraagt. Het kort geding dat hij hiervoor heeft aangespannen dient donderdag.

Reacties