​Jumbo haalt sigaretten uit het zicht

Jumbo gaat het rookwarenschap bij de servicebalie in al zijn supermarkten afdekken. Voor de zomer moeten de schappen in alle 580 winkels zijn voorzien van semi-transparante afdekking, zo laat Jumbo donderdag weten.

Jumbo heeft twee maanden lang in een tiental winkels getest hoe de sigaretten het best uit het zicht gehaald kunnen worden. De gekozen oplossing past volgens topman Frits van Eerd het beste bij de uitstraling van Jumbo. “Ook het werken met draaideuren gaf de meest optimale testresultaten.”

De supermarktketen is zich volgens de algemeen directeur bewust van de maatschappelijk discussie rond de zichtbare verkoop van rookwaren. Hij wijst er daarnaast op de verpakkingen ‘een rigoureuze metamorfose’ ondergaan. Pakjes sigaretten en shag moeten voor zeker 65 procent uit waarschuwingsteksten en foto's van aandoeningen bestaan.

Albert Heijn startte in september vorig jaar al met een vergelijkbare proef in vijftien winkels. Die supermarktketen heeft echter nog geen definitief besluit genomen over het afdekken van het rookwarenschap.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends