Starbucks houdt al zijn winkels in België dicht

Koffieketen Starbucks sluit tot nader order al zijn Belgische vestigingen in verband met de aanslagen in Brussel. Bij een van de explosies is de gevel van de vestiging op het vliegveld vernield, meldt de koffieketen.

Starbucks zegt de situatie 'goed in de gaten te houden' en snel met meer informatie te komen. Eén medewerker van de retailer raakte lichtgewond. Starbucks heeft in totaal acht vestigingen in België.

In totaal sloten zo’n veertig filialen van supermarkten en warenhuizen in en rond Brussel dinsdag al hun deuren na de aanslagen van die ochtend. Dat geldt ook voor winkelcentra in en rond de Belgische hoofdstad, meldt De Standaard. IKEA sloot zijn vestigingen in Zaventem en Anderlecht en houdt die in ieder geval woensdag nog dicht.

Carrefour sloot dinsdag elf winkels in geëvacueerde gebieden en nog eens tien Express-winkels in metro- en treinstations. Ook Delhaize nam maatregelen op de stations: negen filialen van Shop & Go gingen dicht, ook die op het centraal station van Antwerpen. Verder meldt Lidl op zijn website vijftien winkels in de Brusselse gemeenten en Vilvoorde te hebben gesloten.

Het Brusselse City 2, het op één na grootste winkelcentrum van België, sloot dinsdag zijn deuren maar gaat woensdag weer open. Hetzelfde geldt voor de winkelcentra Woluwe Shopping Center en Westland Shopping, beide net buiten de hoofdstad.

Bij bomaanslagen op vliegveld Zaventem en een metrostation zijn zeker dertig doden gevallen. Een groot deel van Brussel werd afgezet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!