Google strikt Home Depot voor clouddienst

Google wil Amazon en Microsoft aftroeven wat betreft het aanbieden van clouddiensten.Met het aanstellen van VMware-oprichter Diane Greene gaf Google eind vorig jaar al een signaal af, nu maakt het bedrijf bekend met Home Depot een grote klant te hebben aangetrokken.

Home Depot, één van de grootste dhz-ketens in de Verenigde Staten, gaat gebruik maken van het Google Cloud Platform om een gedeelte van zijn data op te slaan. Volgens experts benadrukt de deal het momentum dat Google gepakt heeft sinds zij Diane Greene hebben aangesteld als het hoofd van hun clouddivisie.

Het huidige klantenbestand van Google bestond met name uit internetstartups. Met Home Depot heeft Google zijn eerste grote retailer als klant vastgelegd. De dhz-keten heeft meer dan tweeduizend vestigingen verspreid over de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Google is momenteel de nummer vier als het aankomt op het aanbieden van clouddiensten aan organisaties. Amazon en Microsoft zijn vooralsnog groter dan de internetgigant uit Silicon Valley. Google heeft momenteel een marktaandeel van vier procent. IBM bezet plaats drie met zeven procent, net achter Microsoft met negen procent. De absolute leider is Amazon, met een marktaandeel van 31 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!