​Miss Etam-eigenaar verwacht consolidatieslag

Miss Etam-eigenaar Rens van de Schoor ziet in de markt nog weinig geloof in fysieke retail. “Ik begrijp dat iedereen een enorme focus op e-commerce heeft, maar ik zie nog wel toekomst in de winkelstraat”, zegt hij in het aprilnummer van RetailTrends.

Van de Schoor realiseerde vorig jaar een doorstart voor Miss Etam, door zo’n honderd winkels open te houden. Zijn bedrijf R&S Retail bundelt nu de krachten met FNG Group, de Belgische eigenaar van formules als Claudia Sträter en Steps. “Omdat maar weinig partijen geloof in fysieke retail hebben en veel spelers het moeilijk hebben, kunnen wij een belangrijke rol spelen in de consolidatieslag die gaat plaatsvinden.”

Van de Schoor denkt onder meer het vernuftige distributiecentrum van Miss Etam voor meer merken in te kunnen zetten. “Het is een voorbeeld van hoe je tot een synergetische slag kan komen in het retaillandschap, dat nu nog heel versnipperd is”, stelt hij.

De regelgeving rond faillissementen is volgens Van de Schoor voor verbetering vatbaar. Hij wijst erop een flinke transitievergoeding te moeten betalen, als hij in een later stadium alsnog van personeel af wil. Bijvoorbeeld als het niet lukt om via een indeplaatsstelling een winkel open te houden. Een gevaarlijke situatie, stelt hij. “Er is al weinig steun voor pre-packs en als dit dan ook nog eens de andere manier is, dan mogen we ons voorbereiden op een redelijk kaalgeslagen winkelstraat.”

Van de Schoor gaat in RetailTrends 4 samen met de eigenaren van Schoenenreus en Steppin’ Out in op de uitdagingen bij het realiseren van een doorstart. Klik hier voor meer informatie over een abonnement.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!