Polarn O. Pyret sluit Nederlandse winkels

De Zweedse kindermodeformule Polarn O. Pyret sluit zijn drie filialen in Nederland. De retailer wil stoppen met kleine en onrendabele activiteiten, meldt FashionUnited.

De Nederlandse webshop blijft wel geopend. Behalve uit ons land vertrekt de moderetailer ook uit China. De winkelactiviteiten daar en in Nederland leverden samen omgerekend ongeveer één miljoen euro op in het gebroken boekjaar 2014/2015. De totaalomzet van het bedrijf bedroeg zo’n 72 miljoen euro.

Door het stopzetten van de minder lopende activiteiten wil Polarn O. Pyret zich meer richten op zijn kernmarkten. Zo breidt de keten uit in Finland en Noorwegen. "De landen waar nu wordt afgebouwd, hebben een negatieve invloed op de winstgevendheid van het bedrijf", aldus ceo Magnus Håkansson.

Polarn O. Pyret is sinds maart 2013 in Nederland actief en heeft winkels in Utrecht, Eindhoven en Maastricht. Countrymanager Emma Briggs liet bij de entree in ons land weten ervan overtuigd te zijn dat het concept hier zou aanslaan. "Er zitten niet zoveel kinderkledingzaken in grotere stedelijke winkelgebieden. Daar gaan wij juist op inzetten", zei zij in RetailTrends 3 in 2013. Ook wees ze op hetzelfde postuur en de vergelijkbare mentaliteit van Nederlanders en Zweden.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends