​ING verwacht opnieuw omzetgroei retail

​ING verwacht opnieuw omzetgroei retail

De detailhandel kan dit jaar naar verwachting rekenen op een omzetgroei van 2,2 procent. Alleen de schoenenbranche kan geen stijging tegemoetzien, meldt ING vrijdag in zijn Vooruitzicht Detailhandel.

Alle andere branches kunnen rekenen op een lichte stijging. Food en non-food zullen daar vrijwel evenveel aan bijdragen. Door het verdwijnen van V&D en het wegvallen van veel winkels van Perry Sport, Aktiesport en de voormalige Macintosh-formules, komt circa 550 miljoen euro aan omzet vrij.

De voorspelling van ING zou betekenen dat er voor het derde jaar op rij gematigde groei is. Voor winkels in woninginrichting voorziet de bank binnen de fysieke retail de sterkste groei, met drie procent. Ook supermarkten en winkels in persoonlijke verzorging groeien met 2,5 procent iets harder dan de detailhandel als geheel. Voor de schoenenbranche verwacht ING een gelijkblijvende omzet. Pure online players, die niet zijn meegerekend in het totale gemiddelde, groeien met twintig procent een stuk harder.

De omzet van de verdwenen en ingekrompen formules verschuift volgens het rapport naar online, maar ook naar fysieke retailers. “De partijen die overblijven moeten in de winkelstraat steeds vaker opboksen tegen internationale ketens en zien tegelijkertijd dat e-commerce snel blijft groeien”, aldus sectormanager food en retail Dirk Mulder.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends