​Hugo Boss wil besparen op retailactiviteiten

​Hugo Boss wil besparen op retailactiviteiten

Hugo Boss heeft zijn winst in het eerste kwartaal met bijna de helft zien dalen ten opzichte van een jaar eerder. Het modehuis overweegt zwak draaiende winkels te sluiten om de kosten te drukken, meldt het concern in de toelichting op de kwartaalcijfers.

De omzet van Hugo Boss daalde met vier procent, van 668 miljoen naar 643 miljoen euro. Vooral in de Verenigde Staten en China liepen de verkopen met respectievelijk zestien en elf procent sterk terug. In Europa bleef de daling beperkt tot één procent.

De verkopen uit de eigen retailactiviteiten, inclusief de webshop, bleven vooral dankzij nieuwe winkelopeningen stabiel met een groei van één procent. De identieke omzet uit eigen winkels daalde echter met zes procent.

Het modeconcern wil dit jaar zo’n vijftig miljoen euro besparen, met name op de retailactiviteiten. Zo neemt het in de komende maanden een beslissing over welke winkels, die de resultaten sterk negatief beïnvloeden, worden gesloten. Ook wil Hugo Boss onderhandelen over nieuwe huurcontracten en het tempo waarin het nieuwe winkels opent verlagen.

Hugo Boss nam in februari afscheid van topman Claus-Dietrich Lahrs. Onder zijn leiding is het aandeel in de omzet van Hugo Boss uit eigen winkels in vijf jaar tijd verdubbeld en koos het modehuis steeds meer voor de opening van brandstores. Hugo Boss heeft ruim vierhonderd eigen winkels, waarvan 25 in ons land. Ook het hoofdkantoor is hier gevestigd.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends