​Blokker brengt nieuw winkelconcept naar België

​Blokker brengt nieuw winkelconcept naar België

Blokker wil vanaf volgend jaar al zijn winkels in België vernieuwen. Het nieuwe winkelconcept wordt komende zomer geïntroduceerd op twee locaties, die in het najaar worden gemonitord.

Blokker is volgens zakenkrant De Tijd sinds 2014 zwaar verlieslatend bij onze zuiderburen. In dat jaar liep de bedrijfswinst terug van 3,6 naar 1,7 miljoen euro, terwijl de omzet daalde van 136 naar 130 miljoen euro. Blokker beschikt over zo’n tweehonderd vestigingen in België.

Het nieuwe winkelconcept wordt momenteel al uitgerold in Nederland, waarbij onder meer het logo wordt vervangen. Bovendien worden de winkels voorzien van producten van het nieuwe huismerk van Blokker. Die komen vanaf september ook in België te liggen, laat een woordvoerder weten.

Plannen om te snijden in het Belgische personeel heeft Blokker niet. Bij de vernieuwingsoperatie in Nederland verliezen honderden mensen hun baan, maar de vakbonden in België zijn nog niet ongerust. “In de afgelopen jaren is het personeel in de Belgische winkels gestaag afgebouwd”, aldus een vakbondsbron tegenover De Tijd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!