Amazon-topman belooft meer winkels

Amazon-topman belooft meer winkels

Amazon gaat meer fysieke winkels openen. Hoeveel is nog niet bekend, liet ceo Jeff Bezos volgens The Wall Street Journal weten tijdens de aandeelhoudersvergadering.

Amazon staat volgens Bezos nog in de kinderschoenen als het gaat om fysieke vestigingen. “Daarom gaat het ons daarbij nu vooral om leren, meer dan om veel omzet genereren.” De e-commercegigant heeft momenteel één Amazon Books-winkel in Seattle en een tweede op de planning in San Diego.

De lokale voorraad van de Amazon-winkels wordt bepaald door data afkomstig van online shoppers. In de winkel liggen de meest verkochte boeken, evenals de exemplaren die online het beste gewaardeerd worden. De Amerikaanse etailer hoopt met de inzet van deze data een concurrentievoordeel te hebben ten opzichte van reguliere boekhandels. Verder worden in de winkels apparaten van Amazon Kindle en Fire verkocht. Ceo Sandeep Mathrani van winkelcentrumeigenaar General Growth Properties zei eerder dat Amazon plannen zou hebben voor vierhonderd tot vijfhonderd boekwinkels, maar die uitspraak nam hij later terug.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends