Het beste van RetailWatching: week 23

Het beste van RetailWatching: week 23

RetailWatching richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Het Nieuwe V&D, wat moeten we ermee?
Is het hem toch gelukt: Roland Kahn is de nieuwe eigenaar van V&D. Samen met rechterhand Jaco Scheffers en voormalig HEMA-topman Ronald van Zetten gaat hij de warenhuisketen nieuw leven inblazen. Een verstandige zet?

Het ultieme voorbeeld van een kansrijke locatie
Het klinkt gek, maar in Veghel je je laven aan de fysieke verbeelding van ‘authentieke verblijfskwaliteit’. Ontdek met eigen ogen waarom deze Brabantse gemeente volgens Rupert Parker Brady een van de meest spectaculaire voorbeelden van hergebruik herbergt en een kansrijke locatie die is omgebouwd tot een unieke verblijfslocatie.

Mall of the Netherlands: wat kunnen we verwachten?
Er ging een lange periode van verzet aan vooraf, maar de voorbereidingen voor de uitbreiding van winkelcentrum Leidsenhage zijn nu toch echt in volle gang. Na de nodige sloopwerkzaamheden moet het ‘mooiste, grootste en modernste winkelcentrum van Nederland’ in 2019 zijn deuren openen onder de naam Mall of the Netherlands.

De Britse evenknie van V&D
Tienduizend banen verloren, grote gaten in de winkelstraten en een einde aan een eeuw retailgeschiedenis. Het faillissement van de Britse warenhuisketen BHS vertoont veel raakvlakken met dat van V&D.

Hoe The Read Shop inspeelt op de retailtoekomst
The Read Shop opende twaalf nieuwe winkels in een tijdsbestek van een half jaar, waarbij de boekenformule in twee plaatsen opnieuw kiest voor het beproefde combiconcept. Daarbij wordt samengewerkt met andere retailers in één pand. Zo neemt The Read Shop een voorschot op de toekomst van retail, stelt algemeen directeur Jos Boot van moederbedrijf RDC.

Aanmelden voor de gratis dagelijkse nieuwsbrief van RetailWatching? Dat kan hier.




Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!