​Scheer & Foppen failliet verklaard

​Scheer & Foppen failliet verklaard

Elektronicaketen Scheer & Foppen is dinsdag failliet verklaard door de rechtbank in Gelderland. Voor alle 475 medewerkers is ontslag aangevraagd, laat de retailer weten.

Scheer & Foppen heeft momenteel 56 vestigingen in ons land en is alleen boven de rivieren actief. Het hoofdkantoor van de retailer bevindt zich in Harderwijk. De winkels blijven voorlopig geopend.

Het faillissement heeft betrekking op Scheer & Foppen Electrospeciaalzaken, dat onderdeel uitmaakt van Foppen Holding. Ook dochterbedrijf E-Man Service en de webwinkels Bobshop.nl, Internetshop.nl en Modern.nl zijn failliet verklaard. Scheer & Foppen Installatietechniek blijft als 'zelfstandige en financieel sterke onderneming' buiten schot.

Foppen Holding heeft zijn omzet de afgelopen jaren steeds verder zien afnemen, zo bleek uit de nieuwste RetailTrends Fabulous 40. Van de 168 miljoen euro die in 2012 werd omgezet, was in 2014 nog ruim 164 miljoen euro over. Scheer & Foppen Electrospeciaalzaken was in 2014 goed voor 83,6 miljoen, bij een verlies van 1,2 miljoen euro. In 2013 boekte de keten een verlies van bijna acht ton.

Scheer & Foppen kampte naar eigen zeggen met hevige concurrentie, waaronder van webwinkels. De afgelopen maanden heeft de directie tevergeefs met meerdere kandidaten gesproken over een overname.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends