​Blokker Holding leverde 76 winkels in

​Blokker Holding leverde 76 winkels in

Het merendeel van de winkelformules van Blokker Holding heeft zijn winkelbestand vorig jaar zien krimpen. Alleen Xenos en Maxi Toys kregen er vestigingen bij, zo blijkt uit het jaarverslag van het retailconcern.

Blokker Holding telde aan het eind van zijn boekjaar, dat tot en met januari liep, in totaal 2.289 vestigingen. Dat zijn er 76 minder dan een jaar eerder. In het afgelopen boekjaar zijn 129 filialen gesloten en 53 filialen geopend. Blokker en Marskramer krompen het hardst, met respectievelijk 34 en dertig winkels. Speelgoedformules Bart Smit en Intertoys leverden gezamenlijk tien winkels in.

Blokker en Marskramer zijn vorig jaar intensiever gaan samenwerken om tot een gezonde bedrijfsvoering te komen. De inkoop van het huishoudassortiment is volledig ondergebracht bij Blokker. Het zou volgens ceo Casper Meijer een goed idee kunnen zijn om en deel van de winkels van Marskramer om te bouwen naar de nieuwe Blokker-formule, zei hij vorige maand. “Na de zomer beslissen we.”

Blokker Holding kondigde al wel aan alle ruim twintig winkels van Cook&Co te sluiten. Verder blijkt uit het jaarverslag dat er een einde is gekomen aan de snelle opmars van Big Bazar. De discountformule groeide in zijn eerste zeven jaar door tot 131 vestigingen, maar leverde er vorig jaar per saldo weer vier in.

Het afgelopen boekjaar stond bij Big Bazar vooral in het teken van de doorontwikkeling van de nieuwe winkelformule. Er zijn nu rechte gangpaden en de productgroepen zijn anders ingedeeld en gepresenteerd, laat het moederbedrijf weten. Vorig jaar werden veertig winkels omgebouwd en dit jaar moeten dat er 35 zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!