​Ook Dirk komt met stadsformule

​Ook Dirk komt met stadsformule

Dirk van den Broek opent na de zomer een eerste stadswinkel. De kleine vestiging komt in het centrum van Amsterdam, laat formuledirecteur Marcel Huizing weten tegenover Levensmiddelenkrant.

Het assortiment van de stadssupermarkt wordt toegespitst op de snelle klant, stelt Huizing. Zo komen er veel convienceproducten te liggen. De naam wordt vooralsnog niet veranderd, al staat het volgens hem niet vast dat daar in de toekomst niets mee gebeurt. “Misschien wordt het, als we later meer stadswinkels openen, wel een StadsDirk.”

Dirk van den Broek opende onlangs in Dordrecht zijn 110e vestiging in ons land, nadat de supermarkt van MCD was overgenomen. Eerder dit jaar kocht de supermarktketen al vestigingen van Jumbo, Coop en Deen. Dirk opende dit jaar zes nieuwe vestigingen en heeft meer openingen op de planning staan, waaronder de stadswinkel in Amsterdam.

Met de introductie van een stadsformule volgt Dirk het voorbeeld van concurrenten als Albert Heijn en Coop. Zo opende Coop vorig jaar drie vestigingen van de formule Coop Vandaag in Rotterdam, waarvan er inmiddels alweer één dicht is. Zusterformule DekaMarkt opende in 2011 al de stadswinkel DekaVers in Alkmaar, maar die vestiging werd vorig jaar gesloten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!