​FNV stapt uit cao-overleg modebranche

​FNV stapt uit cao-overleg modebranche

FNV praat niet langer met de werkgevers in de modebranche over een nieuwe cao. “De werkgevers verenigd in INretail willen de arbeidsvoorwaarden nog verder uitkleden”, aldus vakbondsbestuurder Niels Suijker.

De brancheorganisatie zou voor het tweede jaar op rij willen snoeien in de toeslagen. Zo liggen de avondtoeslagen voor doordeweekse dagen en de zaterdag tot tien uur ’s avonds onder vuur van INretail. Omdat daar volgens FNV geen compensatie tegenover staat, gaat de vakbond daar niet mee akkoord.

Het loont volgens Suijker nog maar nauwelijks om in de kledingbranche te werken. “Onzekere contracten, het schrappen van toeslagen en seniorendagen, het korten op loon bij ziekte, geen loonsverhoging als je iets meer verdient dan het schaalloon en een lagere financiële vergoeding bij ontslag. Dat is wat INretail betreft de inhoud voor het vervolg van het cao-overleg”, stelt hij.

De cao Fashion, Sport & Lifestyle geldt voor zo’n zeventig duizend werknemers van onder meer H&M, Zeeman, Coolcat, Wibra en Aktiesport. INretail vervolgt het cao-overleg komende maandag met drie andere vakbonden. Vorig jaar sloot de brancheorganisatie alleen een nieuwe cao af met de vakbonden AVV en De Unie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!