​Bever laat bijna dubbele groeicijfers zien

​Bever laat bijna dubbele groeicijfers zien

Outdoorketen Bever heeft zijn identieke omzet vorig jaar bijna met bijna tien procent zien toenemen. Dat heeft moederbedrijf A.S. Adventure Group bekendgemaakt tegenover SGI Europe, meldt vakblad Sport Partner.

Bever is de grootste groeier van het Belgische retailconcern. Ook dit jaar zal de omzet bij de Nederlandse keten flink plussen, verwacht ceo Frédéric Hufkens. Bever profiteert daarbij volgens hem van een herpositionering, waardoor steeds meer jonge winkels de keten weten te vinden.

Bever beschikt over 39 vestigingen, die inmiddels bijna allemaal zijn gerenoveerd. Vorig jaar werden twee winkels verhuisd. Een relocatie levert namelijk veel meer op dan het toevoegen van nieuwe winkels, stelde voormalig ceo Greg Nieuwenhuys vorig jaar in RetailTrends. Een aantal zat op een C-locatie en die vestigingen hebben het volgens hem met name in kleinere steden zwaar. De diversiteit aan locaties is ‘een erfenis uit het verleden die we wegwerken’.

Het moederbedrijf van Bever is sinds vorig jaar in handen van investeringsmaatschappij PAI Partners. Het concern zag zijn totale omzet vorig jaar met 9,9 procent toenemen tot 420 miljoen euro. De identieke omzet nam met twee tot drie procent toe.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends