Hugo Boss sluit twintig winkels

Hugo Boss sluit twintig winkels

De omzet van Hugo Boss is in het tweede kwartaal met vier procent gedaald tot 622 miljoen euro. De aanhoudende tegenvallende resultaten brengen het modehuis ertoe wereldwijd twintig extra winkels te sluiten.

De winkels die gesloten worden hebben het afgelopen jaar beneden verwachting gepresteerd, zo laat het concern weten in een toelichting. Eerder dit jaar werden al twintig winkels in China gesloten. Waar de nieuwe sluitingen plaatsvinden, maakt Hugo Boss niet bekend.

De nettowinst viel vorig kwartaal met 84 procent terug tot 11 miljoen euro. Eerdere winkelsluitingen kostten Hugo Boss al 57 miljoen. Het modeconcern stelt verder zijn omzetverwachting voor dit jaar naar beneden bij. Eerder werd uitgegaan van een lichte groei, nu van een gelijkblijvende omzet of lichte daling.

Hugo Boss maakte na het tegenvallende eerste kwartaal al bekend zwak draaiende winkels te willen sluiten om de kosten te drukken. In totaal wil het modelabel dit jaar zo’n vijftig miljoen euro besparen, met name op de retailactiviteiten.

Hugo Boss nam in februari afscheid van topman Claus-Dietrich Lahrs. Onder zijn leiding is het aandeel in de omzet van Hugo Boss uit eigen winkels in vijf jaar tijd verdubbeld en koos het modehuis juist steeds meer voor de opening van brandstores. Hugo Boss heeft ruim vierhonderd eigen winkels, waarvan 25 in ons land. Ook het hoofdkantoor is hier gevestigd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!