​D-reizen opent binnen Topshelf

​D-reizen opent binnen Topshelf

D-reizen heeft maandag een reisbureau geopend binnen een warenhuis van Topshelf. De winkel bevindt zich op de bovenste verdieping van het voormalige V&D-pand in Arnhem.

Topshelf is druk bezig zijn warenhuizen in te vullen. Eigenaar Inge van Kemenade liet eerder dit jaar al weten daarvoor in gesprek te zijn met een reisbureau. In het nieuwe warenhuisconcept van Topshelf is verder onder meer plek voor een chocolaterie, servies en parfum.

D-reizen heeft op zijn beurt zijn winkelnetwerk geoptimaliseerd door onder meer een aantal onrendabele vestigingen te sluiten. D-reizen telt nog zo’n tweehonderd vestigingen. “Over vijf jaar hebben we nog steeds een paar honderd reisbureaus om fysiek dicht bij het publiek te zitten”, zei ceo Don Kaspers onlangs bij de introductie van een ‘futureproof’ winkel.

Kaspers liet ook weten dat reisbureaus geen klassieke opzet meer zullen kennen, maar dat de inrichting verandert. De winkels moeten volgens de topman een mix bieden van ‘real’ en ‘virtual’, waarbij D-reizen een warm huiskamergevoel wil creëren. Zo kunnen klanten dankzij een VR-bril vast virtueel een kijkje nemen op hun reisbestemming.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends