De aandeelhouders van McGregor en Gaastra blijven na de doorstart vijf flagshipstores exploiteren. Vier daarvan opereren onder de vlag van McGregor en één onder die van Gaastra. Dat blijkt uit het businessplan van het nieuwe Doniger Fashion Group, waar de curatoren Marc van Zanten en Marlous de Groot in hun faillissementsverslag over berichten.

De vijf winkels bevinden zich in Amsterdam (twee), Den Haag, Laren en Maastricht. Deze locaties zijn volgens Doniger ‘van essentieel belang voor de voorzetting van de activiteiten’. Mochten de verhuurders niet akkoord gaan met een indeplaatsstelling, dan zal de curator dit via de rechter proberen af te dwingen. Voor elk huurcontract dat wordt afgesloten betalen de aandeelhouders 325 duizend euro. Daarvan wordt 25 duizend euro contant betaald en driehonderdduizend in mindering gebracht op de schuld van de failliete onderneming aan de aandeelhouders.

McGregor en Gaastra beschikten voor het faillissement over respectievelijk 35 en zes brandstores in Nederland. Van vijf andere vestigingen is het huurcontract inmiddels op verzoek van Doniger Fashion Group opgezegd, terwijl ook een aantal vastgoedeigenaren de contracten zelf heeft verscheurd. De aandeelhouders willen een aantal van de overige vestigingen binnen een jaar voortzetten als franchiseformule om zo de zichtbaarheid van de merken McGregor en Gaastra te ondersteunen.

Doniger wil ook verder met de outletvestigingen van de twee merken. De vier winkels in Polen en Tsjechië maken geen deel uit van de doorstart en zijn begin vorige maand gesloten.

De nieuwe ceo Joep van Straaten liet in juli al binnen zes tot twaalf maanden een koper te willen vinden voor Adam Brandstore. Die keten beschikte voor het faillissement over 49 vestigingen in Nederland. Ook de bedrijfskledingtak ETP wordt verkocht, om de focus te kunnen leggen op McGregor en Gaastra.